Webinars

 • Παραδείγματα εφαρμογής και χρήσης των τ.π.ε.
  στην προσαρμοσμένη φυσική αγωγή στην
  πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση
 • Μένουμε σπίτι φυσικά δραστήριοι/ες:
  δραστήρια παιχνίδια στην εποχή του COVID-19
 • “Strength and Development for Basketball:
  How to program around an intensive competition schedule”
  “Προπόνηση δύναμης στην Καλαθοσφαίριση”
 • Υπεύθυνη Webinar

  Σ. Μπάτσιου
  Επίκουρη Καθηγήτρια

 • null

  Εισηγητές

  ΤΕΧΛΙΚΙΔΟΥ Ε. , PhD, Ειδικής Αγωγής, Διευθύντρια Ε.Ε.Ε.ΕΚ Κιλκίς
  ΒΟΓΙΑΝΤΖΗ Χ., MSc, Πληροφορικός 1o ΓΕ.Λ. Κιλκίς
  ΚΟΚΚΙΝΕΛΗ Κ., M.Ed. Νηπιαγωγός, Ειδικό Σχολείο ΣΑΠ – Ιωαννίνων
  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Α.,  Νηπιαγωγός.

 • Περιγραφή

  Το σεμινάριο έχει σκοπό να παρουσιάσει διδακτικές προτάσεις εφαρμογής των Τ.Π.Ε. στο πλαίσιο του μαθήματος της Προσαρμοσμένης Φυσικής Αγωγής, στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής. Θα παρουσιαστούν λογισμικά, εφαρμογές, πλατφόρμα μάθησης και ο τρόπος υλοποίησης ενός διδακτικού σεναρίου, μια εναλλακτική πρόταση για την κατάκτηση της σωματογνωσίας, σε μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή και αναπηρία. Οι δραστηριότητες θα παρουσιασθούν με ενεργητικές βιωματικές τεχνικές, στο πλαίσιο αξιοποίησης της διαθεματικότητας στην προσαρμοσμένη φυσική αγωγή, με τη βοήθεια των Νέων Τεχνολογιών ως ένα σύγχρονο και δυναμικό εργαλείο μάθησης που συμβάλλει στην αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και στην επίτευξη των στόχων.

 • Κόστος Συμμετοχής

  Δέκα (10) €
  Όριο συμμετοχών: 40 άτομα

 • Διάρκεια

  3 ώρες

 • Υπεύθυνη Webinar

  Φωτεινή Βενετσάνου
  Αναπλ. Καθηγήτρια ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ

 • null

  Εισηγητές

  Η Βαλαντάση- Κανέλλου Αργυρώ γεννήθηκε το 1986 στην Αθήνα και είναι απόφοιτη του ΤΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ με ειδικότητα στην Αθλητική Διοίκηση.  Από το 2010  εργάζεται ως καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής σε όλες τις βαθμίδες της Ελληνογερμανικής Αγωγής και  είναι υπεύθυνη για τη Ψυχοκινητική και την Κολύμβηση στο Νηπιαγωγείο καθώς και για τα τμήματα της  Καλαθοσφαίρισης του σχολείου. Επίσης επί σειρά ετών έχει συμμετάσχει στα camp της Ελληνογερμανικής Αγωγής, αλλά και στο διεθνές καλοκαιρινό camp του Goethe Institut, “PASCH”. Έχει υπάρξει για πολλά χρόνια αθλήτρια Καλαθοσφαίρισης με συμμετοχές σε πρωταθλήματα των κατηγοριών της Α1 και Α2 εθνικής, σε Α΄ ΕΣΚΑ καθώς είχε και συμμετοχές με την Εθνική Ομάδα Νεανίδων.

  Ο Ευστάθιος Τσούτσιας γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ με ειδικότητα στην προπονητική της καλαθοσφαίρισης. Έχει εργαστεί ως προπονητής τμημάτων υποδομών σε συλλόγους καλαθοσφαίρισης. Από το 2011 εργάζεται ως καθηγητής φυσικής αγωγής, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και είναι υπεύθυνος για την Ψυχοκινητική και την Κολύμβηση στο Νηπιαγωγείο στην Ελληνογερμανική Αγωγή. Επίσης έχει συμμετάσχει στα καλοκαιρινά camp του σχολείου και στο  διεθνές camp του Goethe Institut, “PASCH”. Παράλληλα ασχολήθηκε με την δημιουργική απασχόληση παιδιών και την προπονητική της αθλητικής αναρρίχησης.

 • Περιγραφή

  Με αφορμή τις συνθήκες που δημιουργήθηκαν λόγω της πανδημίας του Covid-19, η ανάγκη για φυσική δραστηριοποίηση όλων όσων μένουν στο σπίτι είναι επιτακτική. Ειδικά για τα μικρά παιδιά, η κίνηση σε αυτή την περίοδο έχει τεράστια σημασία για τη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους αλλά και τις στάσεις που θα αναπτύξουν στο μέλλον, σε θέματα υγείας και ευρωστίας. Στόχος του σεμιναρίου είναι η παρουσίαση δραστηριοτήτων και ιδεών για δραστηριότητες που μπορεί να γίνουν στο σπίτι σε περιβάλλον διάδρασης γονέων-παιδιού/ών, οποιαδήποτε περίοδο και ανεξάρτητα από την καραντίνα που επιβλήθηκε λόγω του Covid-19.
  Στο σεμινάριο θα δοθεί έμφαση στην πρακτική εφαρμογή και στην παρουσίαση απλών δραστηριοτήτων που απαιτούν μόνο εξοπλισμό σπιτιού.

 • Κόστος Συμμετοχής

  Δέκα (10) €
  Όριο συμμετοχών: 100 άτομα

 • Ημερομηνία διεξαγωγής

  13/06/2020

 • Σε συνεργασία με την

 • Υπεύθυνος Webinar

  Αθανάσιος Χατζηνικολάου
  Αναπλ. Καθηγητής ΣΕΦΑΑ-ΔΠΘ

 • null

  Εισηγητής

  Kostas Chatzichristos, Performance Director, CSKA Moscow Basketball
  Ο Κώστας Χατζηχρήστος είναι πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος στη Αθλητική Φυσιολογία και Διατροφή του University of Texas (Austin). Στην καριέρα του έχει κατακτήσει δύο φορές την Euroleague και έχει εργαστεί σε ομάδες καλαθοσφαίρισης στις ΗΠΑ (University of Georgia) και στην Ελλάδα (Ολυμπιακός και Πανιώνιος). Παράλληλα είναι συνιδιοκτήτης του κέντρου προπόνησης και αποκατάστασης Performance22Lab, όπου προπονούνται αθλητές όλων αθλημάτων,  ηλικιών και επιπέδων.

 • Περιγραφή

  Θα πραγματοποιηθεί ανάλυση των ικανοτήτων που απαιτούνται στην καλαθοσφαίριση, ο ρόλος της προπόνησης δύναμης στην απόδοση σε όλες τις περιόδους μια αγωνιστικής χρονιάς και ο τρόπος σχεδιασμού προγραμμάτων μυϊκής ενδυνάμωσης.

 • Κόστος Συμμετοχής

  Tριάντα (30) €
  Όριο συμμετοχών:100 άτομα

 • Ημερομηνία διεξαγωγής

  14/06/2020
  09:00-11:15

Theme: Overlay by Kaira